In precedentul articol incepusem sa discutam despre cum sa incepeti sa cautati o inchiriere in regim hotelier in Cluj Napoca. In aceasta postare o sa vorbim putin despre facilitatile pe care le puteti gasi in optiunea de cazare selectata.

Stiti in avans ce vei primi (Mic dejun? Aer conditionat? Un lift?)

Unele apartamente in regim hotelier Cluj nu sunt in cea mai buna stare. O parte din ele sunt mai in varsta, in blocuri construite mai de mult. Baile si, mai ales dusurile, sunt mai mici. Deoarece cladirile sunt vechi, de multe ori nu puteti sa folositi un lift, ci doar scari. Si multe nu sunt dotate cu aer conditionat, deci nu este o dotare de care fiecare apartament se bucura. Asadar, inainte sa plasati o rezervare, verificati intotdeauna lista de facilitati disponibile pentru a vedea ce este oferit.

In ceea ce priveste micul dejun, cele mai multe apartamente nu-l ofera – cel putin nu in sensul de un mic dejun gatit in fiecare dimineata. Cele mai multe ar putea avea, in cel mai bun caz, unele elemente pentru micul dejun, cum ar fi: fructe, lapte si oua, intr-un frigider. In cazul in care nu exista, de obicei puteti gasi o piata in apropiere, unde puteti alege ceva de mancare. Dar puteti intreba mereu inainte de a sosi (sau rezerva) apartamentul. Apartamente in regim hotelier Cluj

Amintiti-va ca fotografiile verificate nu sunt intotdeauna cele mai bune

Unele site-uri de intermedieri prezinta fotografii „verificate” ale anumitor apartamente in regim hotelier Cluj. Asta inseamna ca un fotograf trimis de companie a vizitat apartamentul si l-a fotografiat. Beneficiul, desigur, este ca puteti fi sigur ca fotografiile sunt reale. Dar tineti cont de faptul ca acestea sunt, de asemenea, luate de un fotograf profesionist, iar acesta poate face un apartament sa arate mai atractiv, mai mare, sau mai stralucitor decat ar arata in niste instantanee luate de catre proprietar cu telefonul mobil.

Nu ezitati sa cereti doar sedere de o noapte, sau un discount – daca stati mai mult

Ideea ca nu se poate inchiria un apartament, daca nu stai cel putin o saptamana, este o conceptie gresita complet. Cateva locuri, in special vile din mediul rural, nu au aceasta regula. Dar, in orase, este rar. Unele apartamente pot avea sejururi de minim 3 nopti, dar multe altele va permit sa stati pentru cat de putin, chiar si o singura noapte.

Chiar daca vedeti o proprietate cu un sejur de un numar minim de zile/nopti, care nu ar fi convenabil pentru Dvs, adresati-va oricum. In special, daca este extrasezon, proprietarul poate decide ca e mai bine sa fie flexibil.

Si daca sunt rezervari pentru mai mult de trei zile, intrebati proprietarul daca exista vreun discount – atunci cand ii contactati mai intai. Uneori, desi apartamentul in regim hotelier Cluj este oferit in sistemul acesta, proprietarul ar putea oferi o reducere de 10% pe o saptamana sau mai mult, de exemplu, dar, uneori, nu este cazul. Si procedand astfel este o modalitate buna de a vedea daca puteti obtine un pret mai coborat.

Profitati de cunostintele locale

Sederea intr-un apartament de inchiriere pe termen scurt inseamna ca nu aveti un serviciu de receptie. Dar ceea ce aveti este, credem noi, chiar mai bine: o linie directa cu un localnic real. De multe ori, proprietarul apartamentului va avea o lista de informatii cu sugestii pentru restaurante, magazine si alte atractii in apropiere de apartament, dar daca nu, cereti una. Este unul dintre cele mai bune avantaje ale inchirierii unui apartament. Cazare in Cluj

Intrebati despre animale domestice, copii mici si fumat

Daca aveti animale de companie sau copii care calatoresc cu Dvs, verificati cu proprietarul pentru a va asigura ca veti obtine locuri de cazare adecvate. In cele mai multe apartamente, copiii mici nu sunt o problema, dar ele pot aparea in cazul cazarii in gazda. Apartamentele tind sa fie pentru nefumatori, dar intrebati, pentru a fi sigur. Cele mai multe companii care ofera apartamente in regim hotelier Cluj nu accepta animale de companie, dar, din nou, intrebati clar cand rezervati (si sa fiti constienti ca va fi, probabil, ceruta o garantie oarecare).